Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ловци се загубиха в гора в Шуменско, търсиха ги цяла нощ

Ловци се загубиха в гора в Шуменско, търсиха ги цяла нощ

vater Публикувана от vater | 08.10.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловци се загубиха в гора в Шуменско, търсиха ги цяла нощ

Спасителна акция за издирване на изгубени в гората ловци приключи успешно, съобщиха от полицията в Шумен.

Издирването започнало след приет сигнал в дежурната част на РДПБЗН- Шумен в 21:44 часа снощи, когато било съобщено, че двама ловци, които били на излет край село Бяла река, се загубили в гората. Към мястото, описано в сигнала, са насочени екипи от районните противопожарни служби във Върбица и Шумен.

Малко след 03:30 часа издирването било прекратено заради гъста мъгла и проливен дъжд. Спасяването продължило в ранните сутрешни часове. На помощ на спасителите се притекли ловци и горски служители. Тази сутрин е установена връзка с тях чрез мобилен телефон. Мъжете съобщили, че са живи и здрави. Дадени са им указания да не напускат мястото, на което са локализирани. Малко преди 10:30 часа днес до тях са стигнали спасителните екипи.

В добро общо състояние са, ще им бъде извършен медицински преглед. В акцията по спасяването са участвали около 80 души, между които ловци от дружинката на село Бяла река, горски служители и пожарникари.

Директорът на РДПБЗН и ръководител на спасителната операция комисар Иван Иванов благодари на всички, които са се отзовали и са оказали помощ при издирването на ловците.

dariknews.bg