Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ловен инцидент: Изстрел от два километра уби човек, седнал в двора си

Ловен инцидент: Изстрел от два километра уби човек, седнал в двора си

vater Публикувана от vater | 20.05.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловен инцидент: Изстрел от два километра уби човек, седнал в двора си

В петък в Унгария се случва шокиращ ловен инцидент. Куршум изстрелян по време на лов на сръндак, рани човек, който живее в покрайнините на населено място. Полицейското управление на окръг Саболч-Сатмар-Берег започна разследване на предполагаемото убийство по непредпазливост.

Говорителят на генералната прокуратура на окръг Саболч-Сатмар-Берег, за трагичния ловен инцидент:

Същността на историята, която може да бъде установена въз основа на получените до момента доказателства, е, че на 15 май, в ранните вечерни часове, мъж е прострелян в двора на семейната си къща с неизвестно огнестрелно оръжие около рамото. Мъжът е откаран в болница, където е починал. Полицията установи, че боеприпасите, открити в тялото на мъжа, са дошли от оръжие на член на местна ловна дружина и с това нарезно оръже е изстрелян така нареченият невинен изстрел на около 2 км от къщата през въпросния период.

Местните ловци са смаяни от инцидента. Един от тях каза, че инцидентът вътре в града е толкова невероятен, че той не може да се повтори. Друг ловец каза, че по случая са разпитани няколко свидетели, а на място полицията проучва обстоятелствата за произшествието. Ръководителят на съответното ловно дружество, не пожела да коментира въпроса.

Превод: БГ ЛОВ

Четете още: ЛОВНИ НОВИНИ

Абонамент за бюлетин