Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ловец излиза на лов за сръндак, слуката го спохожда с 40 килограмов вълк

Ловец излиза на лов за сръндак, слуката го спохожда с 40 килограмов вълк

vater Публикувана от vater | 17.05.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловец излиза на лов за сръндак, слуката го спохожда с 40 килограмов вълк

Главен Експерт в РДГ Шумен, инж. Минчо Кулев отстреля на 16.05.2017 година рано сутринта  в землището на ЛРД с. Драгоево 40 килограмов вълк.

Слуката се осъществи по време на индивидуален лов за сръндак, в землището на село Драгоево по полите на Преславския балкан. Инж. Кулев в опитите си да издебне на ход сръндак забелязва с периферното си зрение, че в засятата със слънчогледова култура дивечова нива нещо се движи, той мигновено се съсредоточава върху животното, което от своя страна е на не малката дистанция от 200м. През бинокъла си вижда, че това е голям вълк и веднага го вкарва в оптиката и почти на последни метри преди да се скрие от полезрението му той успява да натисне спусъка и да повали с един изстрел голямото животно.

Това му е втория добит трофей от вълк на инж. Кулев, който за пореден път доказва, че е професионалист в тази сфера и че лова не е само слука а и наука.Изпратено на имейла на БГ ЛОВ от приятел на майстора ловец Исмаил Курдов.