Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ловец от Боровица отстреля два вълка за два месеца

Ловец от Боровица отстреля два вълка за два месеца

vater Публикувана от vater | 28.06.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловец от Боровица отстреля два вълка за два месеца

Ловецът от дружинката в Боровица Гюлюстан Ибрям е отстрелял два вълка по време на излети през май и юни. Той е повалил в петък надвечер едра вълчица край ардинското село Рибарци. Местни жители алармирали ловците, че в землището на селото има вълк. В петък по обяд животновъд видял как хищникът души едно от агнетата му и с викове успял да го спаси. Установено е, че вълци са изяли телета в районите на Ябълковец и Хромица, в горите са намерени и остатъци от сърни. Хайката дала резултат – Гюлюстан Ибрям повалил 4-годишна вълчица.

На 12 май пък отстрелял 50-килограмов вълк единак край пътя за Голобрад. „Ловът на хищници е неговата страст, с което е пример за колегите си. През ловен сезон 2019/2020 г. е отстрелял 6 чакала и над 50 лисици. На последната ловна вечеринка, организирана от Ловно-рибарското сдружение в Кърджали, той беше награден с грамота за принос в регулирането на хищниците“, споделиха колегите му.

Абонамент за бюлетин