Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ловец отстреля мечка, извършила 12 нападения в Смолянско

Ловец отстреля мечка, извършила 12 нападения в Смолянско

vater Публикувана от vater | 27.07.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловец отстреля мечка, извършила 12 нападения в Смолянско

При набезите на дивото животно са пострадали над 20 животни и 7 пчелни семейства

Мечка стръвница отстреля ловец в района на Ардинското корито, след като извършила множество нападения над домашни животни и селскостопанско имущество, информира директорът на Южноцентрално държавно предприятие в Смолян инж. Асен Иванов.

„Мечката, която е отстреляна, е в землището на село Черешово, в рамките на Държавно горско стопанство в Смилян. Само за последните два месеца са регистрирани 12 нападения от тази мечка. Пострадали са 16 крави и телета, 7 пчелни семейства и съответно 6-7 овце, които са нападнати от тази мечка“, добави инж. Иванов.

Мечката е била мъжки екземпляр и на възраст около 6 – 7 години. Тя е отстреляна от опитен ловец миналата седмица, в присъствието на служител на ЮЦДП – Смолян.

Общо две разрешителни за отстрел на проблемни мечки има издадени от Министерството на земеделието за територията на област Смолян. Едното е било за района на Смилян, което вече е изпълнено, а другото е за Държавното горско стопанство в Славейно. Има и разрешително за прогонване на мечка в района на Чепеларе, която доста време притесняваше жителите на родопския град.

Източник: darik.bg

п.п. Снимката е примерна от архива на БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин