Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ловец стреля по питбули нападнали ловните му кучета

Ловец стреля по питбули нападнали ловните му кучета

vater Публикувана от vater | 19.01.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловец стреля по питбули нападнали ловните му кучета

При инцидента е ранен и дратхаар, жалби са подадени и от двамата мъже, спречкали се след сбиването на четириногите

Кучешкият бой между питбули и ловни кучета, станал в почивните дни между Пазарджик и Юнаците, е стигнал до полицията и прокуратурата. И двамата собственици, влезли в спречкване след сбиването на питомците си, са подали жалби, такива са депозирани и в Ловно-рибарското дружество “Сокол-1893“ в Пазарджик. Това стана ясно от публикация на председателя на дружеството Евгени Абаджиев. Поради разминаване в описанието на ситуацията в двете жалби обаче окончателно становище не е взето.

Единият участник в спречкването е разхождал двата си питбула извън града след моста на река Тополница. В полето срещнали ловец, който водел две ловни кучета. Четириногите се сбили, при което ловецът прострелял единия питбул, който имал разкъсвания на крака. Същевременно обаче е ранено и едно от ловните кучета - дратхаар. Твърди се, че авджията се заканил на опонента си и насочил оръжието си и срещу него.

Проверка на Абаджиев сочи, че ловецът е участвал в редовен излет и е имал всички изисквани за това документи. А питбулите са се разхождали свободно, без задължителните за бойните породи поводи и намордници, пише още председателят, позовавайки се на двете получени жалби. Той допълва, че ще изчака решението на прокуратурата и изясняване на случая, след което ще излезе с официално становище. Ако се установи, че ловецът е нарушил закона, той ще бъде наказат според Устава на сдружението.

п.п. Снимката е примерна.

Четете още: 11.03.2023: Пролетна купа на Клуб "Българско гонче" 2023 - Изпитания за работа по глиган за всички породи ловни кучета

Абонамент за бюлетин