Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ловци преминаха обучение за опазването на кресливия орел

Ловци преминаха обучение за опазването на кресливия орел

vater Публикувана от vater | 16.03.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловци преминаха обучение за опазването на кресливия орел

11 обучения с ловци от различни сдружения са проведени на територията на ДЛС-Балчик, ДГС-Генерал Тошево и ДГС-Добрич през последните две години. Те са насочени към запознаване на ловците с особеностите на вида малък креслив орел, неговите местообитания и хранителната му база. По проекта са предвидени 10 срещи с представители на сдруженията и дружинките, но екипът на СИДП реши да продължи с обученията, като през тази година разяснителната кампания ще бъде насочена към младите ловци. Експерти от трите стопанства и предприятието, работят усилено, за да привлекат все повече хора, които да станат част от голямото семейство на пазителите на орела.

Проектът  „Мерки за опазване на малкия креслив орел и неговите местообитания в България“ се финансира от програма LIFE+ на Европейския съюз, като част от дейностите се съфинансират от българска страна. Периодът за изпълнение е 5 години, а проектните дейности се реализирани на територията на 20 защитени зони по НАТУРА 2000, разположени в Югоизточна и Североизточна България. Целта на проекта е птиците от вида малък креслив орел на територията на страната ни не само да бъдат защитени, но и да се създадат нови местообитания, за да може популацията да се увеличи и по този начин да бъде съхранено биологичното разнообразие в българските гори.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

Абонамент за бюлетин