Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ловът на дива свиня не е игра! (Внимание, шокиращи кадри!)

Ловът на дива свиня не е игра! (Внимание, шокиращи кадри!)

vater Публикувана от vater | 17.02.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловът на дива свиня не е игра! (Внимание, шокиращи кадри!)

В последната неделя на януари 2021 г. ловците от департамента Мозел (Унгария)се събират за обичайния си групов лов на дива свиня. В топлия ден пушките на гоначите гръмват няколко пъти и възбуденият лай на кучетата, гонещи в боровите гори, сигнализира за движението на глиган.

Най-възрастният ловец в компанията, който ловува от 60 години, вижда 50-килограмова дива свиня да се движи към него и стреля. Животното не реагира за попадение, но се обръща към стрелеца и хуква право към него. Ловецът стреля още веднъж с втората цев, целейки главата на глигана за да го спре, но куршумът удря прасето в плешката.

Без време за презареждане, глиганът удря ловеца в прасеца на левия крак, втория удар попада над колянотои прорязва бедрото, правейки дълбока ранас дължина 10-15 см. Раненият мъж скоро пада, кучетата и колегите го намират загубил съзнание.

Ловът е спрян, повикана е линейка и старият ловец е откаран в болница. Той все още е болничното легло, като лечението ще продължи два месеца.

Абонамент за бюлетин