Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ловецът Лютви Местан отстреля три вълка на гонка

Ловецът Лютви Местан отстреля три вълка на гонка

vater Публикувана от vater | 06.12.2015
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловецът Лютви Местан отстреля три вълка на гонка

Лютви Местан е познат на широката общественост най-вече като политик от висока класа. Вчера той доказа и класата си на изключителен ловец. В район, в който успешно съжителстват елени лопатари, вълци и лешояди, господин Местан успя да отстреля на гонка 3 вълка. Впечатляващ е начина, по който това е станало: през интервали от около 10 минути вълците са се появявали на различни дистанции, бягайки в обрасла с дъб и келяв габър местност. След всеки изстрел ловецът е преодолявал желанието да разгледа отблизо поваления хищник и по този начин успехът му е надминал и най-смелите очаквания за резултата от лов.


Според ловни специалисти тазгодишния ръст на вълци (от началото на сезона в района са отстреляни 10 вълка) се дължи както на стабилната популация от елени лопатари, така и на миналогодишната забрана за ловуване на част от ловните дружини около Дивечовъден участък „Студен кладенец”.

За БГ ЛОВ: инж. Георги Шереметев - директор на ДУ "Студен Кладенец"

ВИЖТЕ ПРОМОЦИИТЕ В БГ ЛОВ МАГАЗИН

Абонамент за бюлетин