Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Заповед на МЗХ: ЛОВЪТ НА ПТИЦИ ЧАСТИЧНО РАЗРЕШЕН!!!

Заповед на МЗХ: ЛОВЪТ НА ПТИЦИ ЧАСТИЧНО РАЗРЕШЕН!!!

vater Публикувана от vater | 10.01.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Заповед на МЗХ: Ловът на пернат дивеч отново разрешен!

Със своя заповед министъра на земеделието и храните отмени забраната на лова на птици на терорията на цялата страна. Забраната за лов на птици - обект на лов остава в сила само в общините, на чиято територия са констатирани огнища на заболяването птичи грип, съгласно приложение към заповедта.

Заповедта на министър Танева:

На основание чл. 54, ал. 1 от Закона за лова и опазване на дивеча, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс във връзка с предложение на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/ относно усложнената епизоотична обстановка по отношение на болестта инфлуенца по птиците и взето решение на заседание на Кризисен щаб за предпазване на страната от възникване на евентуална грипна пандемия, създаден със Заповед No РД 09-1022/29.12.2016, МВР No 81213-1644/29.12.2216 на Министъра на земеделието и храните , проведено на 09.01.2017г.

Н А Р Е Ж Д А М:

I. Забранявам лова на птици - обект на лов в общините на територията на Република България, посочени в Приложение, което е неразделна част от настоящата заповед.  

Мотиви: Настоящата заповед се издава във връзка с констатирани от БАБХ огнища на болестта Инфлуенца по птиците при домашни и диви птици в страната и с цел осигуряване на живота, здравето и имуществото на гражданите на територията на Република България. Заповедта подлежи на корекции в зависимост от промяна в епизоотичната обстановка по отношение на Инфлуенцата по птиците.

II. С настоящата заповед отменям моя заповед № РД 09-1/03.01.2017 г.

Изпълнението на настоящата заповед възлагам на д-р Дамян Илиев - изпълнителен директор на БАБХ, инж. Тони Кръстев - изпълнителен директор на ИАГ и директорите на държавните предприятия по чл. 163 от Закона за горите.

Настоящата заповед да се сведе до знанието на горепосочените лица и до членовете на НЛРС-СЛРБ, БЛРС и нечленуващите в тях ловни сдружения за сведение и изпълнение, и да се публикува на  интернет страницата на Министерството на земеделието и храните.

Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на д-р Цветан Димитров, заместник-министър на земеделието и храните и доц. Георги Костов, заместник-министър на земеделието и храните.

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА

МИНИСТЪР

ПРИЛОЖЕНИЕ към т. I

 1. Община Средец, община Приморско - област Бургас;
 2. Община Варна, община Аксаково, община Белослав, община Девня - област Варна ;
 3. Община Видин, община Димово, община Брегово, община Ново село, община Ружинци - област Видин;
 4. Община Враца  - област Враца;
 5. Община Монтана и община Благово  - област Монтана;
 6. Община Марица, община Раковски, община Брезово, община Калояново, община Хисаря, община Първомай, община Садово, община Съединение  - област Пловдив;
 7. Община Зорница, община Момчилград, община Зорница, община Крумовград  - област Кърджали;
 8. Община Елин Пелин  - област София област;
 9. Община Стара Загора, община Братя Даскалови и община Чирпан - област Стара Загора;
 10. Община Хасково, община Димитровград, община Стамболово - област Хасково;
 11. Община Елхово, община Тунджа - област Ямбол.

Изпратено на БГ ЛОВ от МЗХ.

Абонамент за бюлетин