Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » МЗХГ и ИАГ намаляват цената на инд. лов на дива свиня от 30 на 1 лв.

МЗХГ и ИАГ намаляват цената на инд. лов на дива свиня от 30 на 1 лв.

vater Публикувана от vater | 18.01.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

МЗХГ и ИАГ намаляват цената на инд. лов на дива свиня от 30 на 1 лв.

Държавата в лицето на БАБХ и ИАГ заради приближаващата АЧС като част от превантивните мерки са предложили в началото на миналата седмица на министъра на МЗХГ да се намали цената на разрешителното за индивидуален лов на дива свиня от 30 на 1 лв. и да отпадне придружителя от държавното горско стопанство или държавното ловно стопанство.

Министъра на МЗХГ Румен Порожанов вече е одобрил докладната записка от д-р Дамян Илиев - Изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните и инж. Григор Гогов - Изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите, в която част от превантивните мерки е намаляването на цената на индивидуалните разрешителни за лов на дива свиня и промените в ППЗЛОД. На 24.01.2018 г. предстои заседание на Ловния съвет в което предложенията на БАБХ и ИАГ ще бъдат дебатирани и гласувани окончателно.

БГ ЛОВ е поканен да присъства на заседанието на Ловния съвет и ще ви информира за взетите решения.

За АЧС четете и гледайте тук: Обучителен семинар за ловци на тема: Африканската чума по свинете и др. актуални болести по дивеча (ВИДЕО)

Новини за разпространението на АЧС четете тук: Болести по дивеча - НОВИНИ

Наслука.

БГ ЛОВ припомня: ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ от Инициативния комитет за защита правата на българските ловци

Абонамент за бюлетин