Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Ловна кинология » Международно признати две български породи кучета

Международно признати две български породи кучета

admin Публикувана от admin | 17.08.2010
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Сертификат

На 12.08.2010год. в представителството на FCI-Испания в гр.Валенсия бяха международно признати двете български породи кучета Българско Лудогорско Гонче и Българско Овчарско Куче! Заедно с IKU и FCI-Испания двете Български породи вече са международно признати от над 85държави в Европа,Азия и Америка! Сертификатите ще бъдат връчени лично на Министър Председателя на България г-н Бойко Борисов от президента наFCI-Испания д-р Алберто Фернандез Феликс на 21.08.2010г. на изложбата в гр.Смолян. Прикачвам копие и превод на сертификата:
Международната федерация по кинология за чистокръвни кучета FCI e глобална огранизация, обединяваща членове, съдружия или сътрудничещи организация от различни страни, тоест това е организация, която има сред членовете си киноложки обединения, които поддържат собствени регистри и племенни книги и има представителства в над 60 страни.
Международната киноложка федерация FCI цели да популяризира в цял свят различни чистокръвни породи, допринасяйки сред всички свои организации-членки както за осведомеността за породните стандарти, така и за характеристиките и дейността по породи в страната-родоначалник на Асоциацията, която се занимава с развъждането и селекцията им.
По повод Българското лудогорско гонче, чиято страна-родоначалник е България, Българският републикански киноложки съюз подаде запитване до FCI за международно признаване и молба да запознае със стандарта на породата всички свои международни членове.
Д-р Алберто Фернандез Феликс е президент на Международната киноложка федерация FCI, регистрирана в секция 2 на националния регистър на Испания със седалище във Валенсия.
СВИДЕТЕЛСТВО:
Международната киноложка федерация за чистокръвни породи FCI свидетелства, че българското лудогорско гонче е чистокръвна порода със страна на произход България и предлага на всички свои международни членове да се запознаят със стандарта на породата, като по този начин популяризират и разпространяват информация за нея по света за отговорно развъждане и селекция.

Абонамент за бюлетин