Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Болести, хранене и грижи » Може ли да си нахраните кучето пълноценно за 1 лев на ден?

Може ли да си нахраните кучето пълноценно за 1 лев на ден?

admin Публикувана от admin | 01.03.2011
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Както и да го увъртаме или да не го осъзнаваме, или да го подценяваме, истината по въпроса си остава една. Т.е., както гласи народната мъдрост „Гладна ме4ка хоро не играе!!!” Или с други думи, храната е основното, задължително условие  за съществуването на всеки биологичен вид, и, съответно, кучето не е изкючение. Aвтора

Както вече е ставало въпрос и  в  други случаи, откакто човека е одомашнил кучето, от тогава  е поел и ангажимента да му осигурява всичко необходимо и достатъчно за правилното му отглеждане и за изпълнение на очакваните задачи според предназначението на породата.Това за един стопанин е момента на вземане за отглеждане на  куче, било то за домашен любимец, ловно, пастирско, служебно, …..Това ни ангажира докато съжителствуваме с него да сме източника му на храна , която то вече няма ангажимента да набавя за себе си посредством лов, както е било в природата.

До не толкова отдавнашни времена, то е оползотворявало, буквално, отпадъците от човешката трапеза, негодната за употребяване от човека, по различни причини, храна и други подобни.

Малцина от нас се замислят за историята на храните за домашни любимци, по конкретно за кучета, а такава история има и не е от вчера, а началото и е около средата на 18 век.

Един американски електротехник на име Джеимс Спратт е създателя на първата смеска за хранене на кучета. Живеейки в Лондон, забелязал кучета да ядат остатъци от изхвърлени бисквити. Това го накарало да се позамисли и съвсем скоро след това се появила първата специално приготвена храна, предназначена за хранене на кучета, която представлявала смес от месо, зеленчуци и зърнени храни. Създадената от него компания за производство на такива продукти просперира и прераства  в огромна корпорация със същата дейност в Америка.  

Но фурора в производството на храни за кучета започва едва в началото на 19 век. Консерви от конско месо се появяват в Америка с марка  KEN-L RATION веднага след Първата  световна воина.След 1930 година се пуска на пазара котешка консервирана храна и кучешка храна от сушено месо от GAINES FOOD & co.

По врeмe на Втората световна война метала, ползван за консервни кутии е пренасочен за военни нужди, което провалило току що създадената консервна промишленост  за кучешки и котешки храни.

Когато свършва Втората световна война тази индустрия се възражда отново и продажбите достигат 200 милиона долара. За фирми като NABISCO, QUAQUER OATS, GENERAL FOODS  храните за домашни любимци са били прекрасна нова възможност в маркетинговата им политика.

Като начало най-продавани са консервите, но след 1956 година  първите екструдирани храни започват да завоюват уверено пазара.

При съществуващото многообразие от  стотици продукти и марки такива продукти, повече или по-малко популярни, все по труден става правилния избор на оптималната като съотношение цена – качество  храна.

Точно това е търсил производителя на испанските храни за домашни любимци с марка ГОСБИ, модерно предприятие за производство за храни за кучета, чиито продукти се ползват с голяма популярност както  в родната им Испания, така и във Франция, Белгия, Холандия, Чехия, Словакия, страни от северна Африка. А на нас е оказано доверието и  имаме удоволствието да представяме  официално на българския пазар.

Gosbi е фамилна фирма, специализирана в производството на храни за кучета повече от 20 години. Създадохме я през 1975 г. като производител на широка гама фуражи. След 90г. се специализирахме в производството на храни за четитиногите ни приятели - кучетата. Основни пазари на храните ни са в Европейската общност, а също така и в Африка, Нова Зеландия, Австралия и Япония. Асортимента от храни е от най-високо качество, апетитни, с висока усвояемост, с отлични съставки, което ни диференцира от много други производители и от остарялото разбиране за хранене. За състава на храните следят квалифицирани специалисти по хранене, зооинженери. Ние сме потомствени ветеринари повече от три поколения. Всичките ни усилия са насочени към постигане на балансирано и здравословно, натурално хранене, по възможностите на всеки и с единствена цел - благосъстоянието на незаменимите ни помощници - кучетата.

С удоволствие делегираме търговските функции за България на Фирма Гига Консулт ООД и на отдавнашния ни приятел и специалист кинолог Васил Шишков.

С уважение: Isaak Pares

Икономична Серия / Economic Range: Това е нашия най-икономичен вариант за натурално, здравословно и балансирано хранене. Съдържат минимум 90% смилаем протеин.

Висококачествена Серия / Premium Range: Кучешки крокети с висока усвояемост, с минимум 92% смилаем протеин. Съставки като пиле, сьомга, агне, ориз или риба правят тази храна най-добрият избор в отношение качество-цена.

Супер качествена серия: Нашите най-висококачествени храни, идеални за поддържане на превъзходно здраве, външен вид и качеството на живот на кучето Ви. Подходящи са включително за кучета с алергични, храносмилателни, кожни проблеми или при липса на апетит. Също така идеални в екстремни ситуации като силен студ или висока натовареност. Прясно агнешко месо, пиле и ориз, с минимум 94% смилаем протеин и мастни киселини Omega3 и Omega6.

Да, определено е възможно с представената гама храни на ГОСБИ , съответстващи и съобразени с конкретните нужди на кучетата според тяхната възраст, порода, пол, физиологическо състояние, натовареност според използването им

Абонамент за бюлетин