Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Мурсия ще разреши лова на диви свине 365 дни в годината

Мурсия ще разреши лова на диви свине 365 дни в годината

vater Публикувана от vater | 17.11.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Мурсия ще разреши лов на диви свине 365 дни в годината

Регион Мурсия изготвя заповед, с която ловът на диви свине може да се практикува всеки ден от годината.

Министерството на околната среда на регион Мурсия (Испания) ще одобри заповед за обявяване на временно извънредно положение за лов поради пренаселеността на диви свине във всички региони.

Промоционална кампания на RWS и Hausken в ZARIMEX

Ловът на диви свине ще бъде разрешен всеки ден от годината и този вид може да бъде убиван дори в речни корита или булеварди, както и в природни зони, защитени от мрежата Натура 2000, при условие че се спазват разпоредбите на плановете за управление и планиране в тези земи.

Франсиско Бастида, президент на ловната федерация на регион Мурсия, заяви пред медиите, че „популацията на диви свине придобива невиждани мащаби“. „Виждаме, че не можем да контролираме разпространението на този вид. Всеки ловен сезон се убиват около 8000 диви свине, но това не е достатъчно“, добави той.

Новите модели на CHAMELEON HUNTING - най-здравото тръноустойчиво, топло и безшумно облекло за успешен лов през есента и зимата

Щетите върху реколтата практически в цялата територия на региона и пътнотранспортните произшествия, причинени от диви свине, накараха правителството на Мурсия да предприеме тази мярка. „Дивите свине, виетнамските прасета и техните кръстоски, предвид тяхната плътност, привички на хранене, повече или по-малко стадното поведение и доказаната им способност да се движатна големи разстояния, са основния проблем в нашите селски райони“, се казва в новата заповед, която ще бъде одобрена от правителствения съвет.

Превод: БГ ЛОВ

ТОП промоция 3в1 - намаление -25% на облекла и обувки от колекция 2021 във ВИП Оръжейни Комплекси

Абонамент за бюлетин