Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » НЛРС-СЛРБ и граждани се събират да защитят лова на водоплаващ дивеч в Шабла

НЛРС-СЛРБ и граждани се събират да защитят лова на водоплаващ дивеч в Шабла

vater Публикувана от vater | 09.01.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

НЛРС-СЛРБ и граждани се събират да защитят лова на водоплаващ дивеч в Шабла

В следствие от работната среща на 20.12.2012г проведена в ИАГ, Община Шабла организира нова такава в град Шабла на 11.01.2013г. На нея са поканени НЛРС-СЛРБ, МЗХ (ИАГ), МОСВ, РУГ-Варна, РИОСВ-Варна, неправителствените организации (еколози) имащи интерес към темата, ловната общественост и населението.

Ще се обсъждат проблемите по опазването на червеногушата гъска през зимния период, както и проекто-заповедта за забрана на лова в района на Дуранкулашкото, Шабленското и Езерецкото езеро в периода 1 януари - 28 февруари!!!

От собствен източник БГ ЛОВ разбра, че МЗХ (ИАГ) и МОСВ може би няма да уважат поканата от Община Шабла и ще бойкотират срещата.

НАЦИОНАЛНО ЛОВНО-РИБАРСКО СДРУЖЕНИЕ "СЪЮЗ НА ЛОВЦИТЕ И РИБОЛОВЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ" покани Ловен портал БГ ЛОВ да отрази чрез снимки и видео срещата в град Шабла и ние ще бъдем там!!!

Проекто-заповедта за забрана на лова, писма и становища може да прочетете тук: Форум БГ ЛОВ

Карта Шабленско езеро:

Карта Дуранкулашко езеро:

БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин