Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Ловен туризъм » На сафари с Benelli Lupo

На сафари с Benelli Lupo

vater Публикувана от vater | 01.11.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

На сафари с Benelli Lupo

Наскоро колегата Иван Стоянов имаше възможността да отиде на сафари организирано от Benelli и да използва модела Lupo в калибър .308 Win. с патрони Norma Oryx. Ето накратко неговите впечатления.

Незабравимо преживяване, уникална атмосфера, несъпоставима с лова в България! Невероятна организация от Benelli и собственика на концесията тук. Три дни активно ловуване - сутрин от 6 часа до смрачаване към 19 часа. След лова, правеха вечери на различна тематика с всички ловци и домакина. Предоставиха ни възможността да се докоснем до африканското гостоприемство и екзотична кухня. В сафарито участваха ловци от няколко държави - България, Полша, Аржентина, Италия, Германия, Канада и др.

Налични бяха всички животински видове, обект на лов тук.

Лова представляваше търсене на животното с отговарящ за целта джип, преходи пеша в търсене на следа и лов от чакало през обедните горещини. В този ред на мисли, възхитен съм от уменията на професионалните ни водачи - бяха като кучета в човешки облик, безпогрешни. Колегата Москов успя да отстреля импала още първия ден и антилопа гну последния.

Аз първите два дни не откривах трофейни животни... Имах избрани за отстрел блесбок и брадавичеста свиня. Последният трети ден щастието и слуката ме споходиха! Около 8 часа сутринта, при лов на ход, успях да отстрелям уникален трофеен - блесбок. Дистанция беше около 100 метра, а възрастта му 9 - 10 годишен. Според професионалния ни ловец и дерачите - златен медал!  

Привечер, след близо 6 часа в чакалото, имах късмета да отстрелям и брадавичеста свиня. Неповторимо !!!

Benelli Lupo е изключително прецизно, непретенциозно към муниции, с мек откат, лесно за поддръжка и прикладисто оръжие, което ще се наложи на пазара. Убедихме се в качествата му на терен.

Карабини Benelli Lupo и патрони Norma можетe да открите в магазините на ВИП Оръжейни Комплекси както и на Guns.BG

Абонамент за бюлетин