Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Национален конкурс "Природата моето-вдъхновение"

Национален конкурс "Природата моето-вдъхновение"

vater Публикувана от vater | 14.04.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Национален конкурс "Природата моето-вдъхновение"

Дирекцията на природен парк „Шуменско плато“ обявява Национален конкурс „Природата - моето вдъхновение“. Надпреварата се организира ежегодно от 1995 година за да се стимулира детското творчество, посветено на природата.

Конкурсът по темата „Природата – моето вдъхнование“ е в няколко направления - за рисунка, за приложни творби, за презентации на екологична тематика и за есе или стихотворение. Няма ограничения в използваните техники и формати. Изискването към приложните творби е да са изработени от природни материали. Участниците трябва да са на възраст от I  до VII клас в направлениятата за рисунка, за литературна или приложна творба, а в направлението за презентации се въвежда нова възрастова категория и могат да участват ученици от I до ХII клас.

На всяка творба трябва да са обозначени: трите имена на участника, клас, училище, адрес и телефон за връзка. Срокът за предаване на творбите е 15 май април 2021 г. в дирекцията на природен парк „Шуменско плато“ на адрес гр. Шумен, Лесопарк  „Кьошкове“, П.К.160.  Презентациите ще се приемат на електронните пощи на Дирекцията  shplato@hotmail.com и dppshumenskoplato@iag.bg

Жури ще оцени детското творчество, а победителите ще бъдат обявени в края на месец май.

През миналата година рекорден брой презентации -118, участваха в 25-то издание на конкурса. Учениците представиха 322 рисунки, приложни творби, презентации и текстове по темата. Част от рисунките бяха дарени на Комплекса за социални услуги на деца и семейства в Шумен и с творбите е подредена постоянна изложба.

Абонамент за бюлетин