Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Над 700 огнища на АЧС при диви свине в Белгия

Над 700 огнища на АЧС при диви свине в Белгия

vater Публикувана от vater | 30.03.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Над 700 огнища на АЧС при диви свине са регистрирани в Белгия

Броят на дивите свине, заразени с вируса на африканската чума по свинете (АЧС) в Южна Белгия, нарасна до 708, съобщава Greenfront.su. По-голямата част от труповете са открити в центъра на заразената зона, няколко - от северната страна, и още пет - в югоизточната част на Белгия, на границата с Франция и Люксембург.

През март броят на труповете е много по-малък от откритите през февруари. През февруари са намерени 2017 заразени диви свине, през март - само 83. Но това не означава, че темпът на разпространение на вируса намалява.

От появата на АЧС в Белгия в средата на 2018 г. в южната част на страната са отстреляни и намерени 2059 диви свине. Само в заразната зона и околната буферна зона са отстреляни 591 диви свине. 127 животни са хванати живи, а 53 са застреляни по време на нощен лов.

bgfermer.bg

Четете още: 27 диви свине с АЧС в областите Силистра, Добрич и Варна

Откриха африканска чума при диви свине в "Каракуз"

Нов случай на африканска чума при дива свиня е констатиран в област Добрич

Нов случай на африканска чума при дива свиня в България

Забраняват транспортирането на свине от Северна България заради АЧС

Четете още: БОЛЕСТИ ПО ДИВЕЧА

Абонамент за бюлетин