Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Нов национален рекорд от сръндак добит в ДЛС Тервел!

Нов национален рекорд от сръндак добит в ДЛС Тервел!

vater Публикувана от vater | 08.05.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Нов национален рекорд от сръндак добит в ДЛС Тервел!

Уникален трофей от сръндак добит в ДЛС-Тервел, с оценка над 232,12 точки по системата CIC, подобри националният рекорд на България!

Досегашният трофей е със 191 точки по CICи е отстрелян през 2014 година в Къпиново /Велико Търново/. Разликата между двата трофея е огромна и експертите на Североизточното държавно предприятие смятат, че в следващите десетилетия рекордът на Тервел няма да бъде подобрен.

Животното е отстреляно от български ловец, на 3 май, малко след откриването на лова за този вид дивеч. Оценката на трофея е направена вчера, като според ловните експерти показаните параметри дават заявка за класиране в топ 10 на световната листа при сръндака. Окончателната оценка ще бъде направена от международна комисия и тогава ще стане ясно кое място ще заеме българският трофей.

Според ловните специалисти невероятният сръндак е доказателство за отличната работа на екипа на ДЛС-Тервел. В стопанството се полагат изключителни грижи за подобряване местообитанията на животните, охраната и не на последно място по важност е целенасочената селекция, която се води през последните години в стопанството.

Припомняме ви, че през 2016 година в ДЛС-Тервел бе подобрен и националният рекорд за елен лопатар. Немският ловец Вернер Аустерман отстреля елен, който по-късно получи оценка от 208,22 точки по системата на CIC. Трофеят беше с тегло 4,750 кг. и измести от първото място лопатар добит от Тодор Живков през 1984 година.

п.п. Името на ловеца и подписите на комисията са заличени заради защита на личните данни.

Четете още: ЛОВНИ НОВИНИ

Гледайте видеото "Сърната героиня" тук:

Абонамент за бюлетин