Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Екипировки за ловеца » Новите модели на CHAMELEON HUNTING - най-здравото тръноустойчиво, топло и безшумно облекло за успешен лов през есента и зимата

Новите модели на CHAMELEON HUNTING - най-здравото тръноустойчиво, топло и безшумно облекло за успешен лов през есента и зимата

vater Публикувана от vater | 18.10.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Новите модели на CHAMELEON HUNTING - най-здравото тръноустойчиво, топло и безшумно облекло за успешен лов през есента и зимата

Изборът на ловно облекло е от особено значение за успешният ловен излет. Функционалностите, защитата и комфорта, които ще ви предостави дадено облекло трябва да ви помогне да се насладите на лова без да се влияете от предизвикателните природни условия. За да направите правилен избор обаче е необходимо да имате предвид особеностите на лова, който практикувате, района на ловището, динамиката на движение по време на лова и много други.

Когато говорим за динамика на движение по време на лова, можем да я разделим на следните 3 вида:

  1. Лов с висока динамика на движение - лов на птици (фазан, пъдпъдък, яребица и т.н.), гоначи при едър лов и др. където ловеца върви почти непрестанно през по-голямата част от ловният излет.
  2. Лов с ниска динамика на движение - лов на пусия при едър дивеч, лов на хищници и чрез изчакване, лов на дива патица и др. където ловеца стои на едно място без преходи през по-голямата част от излета.
  3. Лов със смесена динамика на движение - пример за такъв лов е индивидуалният лов чрез издебване, където ловецът прави редувания на бавни преходи с последващи моменти на изчакване, докато достигне до дивеча и го отстреля.

Производителят на ловно облекло и аксесоари Chameleon Hunting разработи съвместно с професионални ловци най-здравите тръноустойчиви, топли и безшумни модели за всеки вид лов при всяка динамика на движение.

Моделите са с мембрана CSXP с воден стълб 15 000 мм/Н2О/24ч. Тя е бондирана за плата и е с еластични свойства, което ще предотврати напукването ѝ в областта на ставите при движение. Дишащите свойства на мембраната са 10 000гр./кв.м./24ч.

Платовете са с покритие за водоотблъскване Teflon®, коетое първата преграда за водата. Това е покритие за водоотблъскване от най-висок класс характеристика 80/20, което означава, че след 20 цикъла на пране водоотблъскващото покритие ще запази свойствата си до 80%.

3Х защита от вода - тройната защита от вода е система състояща се от водоотблъскващото покритие Teflon®, мембраната CSXP и водоустойчивата вата 3М Thinsulate®, които заедно ще гарантират безкомпромисната защита от намокряне и при най-силните валежи.

3Х защита от вятър - тройната защита от вятър е система състояща се от плата, мембраната CSXP и ватата 3М Thinsulate®, които са отлична преграда за вятъра и определено няма да позволят достигането му до тялото на ловеца.

Модел Насута (ВИДЕО) - специално конструиран и предназначен за гоначите и активните ловци, които преминават през най-гъстите места в горите. Подходящ е както за лов с висока степен на динамика на движение, така и за лов с ниска и смесена динамика при комбинирането му с термобельо, поларена блуза, елек и др. Благодарение на ярките сигнално оранжеви детайли ловецът ще бъде лесно забележим от останалите ловци дори и в най-гъстите места.

Плата с Thornblock технология е тръноустойчив и ще ви предпази от тръните и тяхната острота.

Хастарът е  от микрополар, дишащ и ще изолира температурата от външният плат.

Якето Насута е със средна дължина, покриващо седалището на ловеца, но същевременно осигуряващо комфорт при дълги преходи по време на лов, благодарение на двупосочния цип, който ще улесни вървенето през гората и при изкачване на хълмове. Джоба за радиостанция е с изход за антена, а двата карго джоба с магнити за бърз достъп разполагат с патрондаши за нарезно и гладкоцевно оръжие.

Панталонът Насута е с повдигната платка на кръста, която да го защитава от студа и колан за регулиране на талията. Той разполага с джоб за нож с бърз и лесен достъп при необходимост.

Модел Малте (ВИДЕО) е конструиран и предназначен за лов чрез издебване, причакване, варда и пусия. Подходящ е за лов с ниска и смесена динамика на движение - едър дивеч, хищници или водоплаващ дивеч, където ловеца прекарва значително време на едно място без да се движи.

Плата се характеризира с високо качество и здравина с брезентова структура. Безшумното му качество ще гарантира на ловеца, че ще остане незабелязан от дивеча, докато кафявият му цвят ще го слее със зимната горска обстановка.

Ватата използвана в моделът Малте е от най-висок клас на компанията 3М Thinsulate® с отлични топлообменни и дишащи свойства. Tя е водоустойчива с грамаж 100гр./кв.м. Специалната ѝ компактна структура не издува дрехите, което ги прави удобни и ергономични при динамични движения в гъстата горска среда, но същевременно запазва топлообменните им свойства.

Якето Малте е от дълъг тип, покриващо седалището на ловеца. Разполага с автоматични карго джобове с вградени патрондаши за гладкоцевно и нарезно оръжие, джоб за радиостанция с изход за антена, освободени рамене при стрелба, карго джоб на гърба и много други функционалности, които ще ви улеснят по време на лов. 

Панталонът Малте разполага с два карго джоба за принадлежности и също е подватен за максимален комфорт и защита от суровите метеорологични условия.

Модел Хамелеон Про Камо (ВИДЕО) - създаден и предназначен за лов чрез издебване, причакване, варда и пусия. Заради олекотената си вата е подходящ за лов с ниска или смесена динамика на движение - едър дивеч, хищници, водоплаващ дивеч, на пусия, чрез изчакване, индивидуален лов чрез издебване, където ловеца прави редувания на бавни преходи с последващи моменти на изчакване, докато достигне до дивеча и го отстреля.

Плата е напълно безшумен, което ще гарантира на ловеца, че ще остане незабелязан от дивеча при движение, докато модерният дигитален камуфлажен десен ще го слее с горската обстановка както в гори с преобладаваща зелена растителност, така и в кафява горска обстановка. Според множество проучвания дигиталният камуфлаж е много по-ефикасен от фото камуфлажа и именно затова се използва широко във военните формирования.

Ватата използвана в моделът Про Камо е от най-висок клас на компанията 3М Thinsulate® с отлични топлообменни и дишащи свойства. Tя е водоустойчива с грамаж 60гр./кв.м. Специалната ѝ компактна структура не издува дрехите, което ги прави удобни и ергономични при динамични движения в гъстата горска среда, но същевременно запазва топлообменните си свойства.

Якето Про Камо е със средна дължина, осигуряващо комфорт при дълги преходи по време на лов, но същевременно благодарение на висококачествената вата може да се ползва отлично и при лов на варда.

Панталонът Про Камо е със специален двоен карго джоб с цип, за сигурно съхранение на вашите принадлежности.

Това са само една малка част от функционалностите и предимствата на моделите на Chameleon Hunting. Повече информация и снимки можете да получите тук: https://chameleonhunting.com/якета

Моделите могат да бъдат закупени директно от сайта на производителя WWW.CHAMELEONHUNTING.COM или с поръчка на телефон 0892791299,  с преглед, тест и наложен платеж, както и в представителните магазини на Chameleon Hunting в България:

София - “Сафари” - ул. “Цар Самуил” 62, тел.0898446058

Пловдив - “Супер Магнум” - гр. Пловдив, бул. “Източен” 80, тел. 0888332723, 0883898903

Варна - “Дракон” - ул. "Капитан Райчо" 68, 0887 573028

Бургас - “Торнадо” - ул. “Иван Шишман” 19, 0888411364

Русе - “Артемида” - гр. Русе, ул. “Църковна независимост” 5, тел. 0888504824

Пазарджик - “Krez Armory” - гр. Пазарджик, ул. “Христо Касапвелев” 1, тел. 0899998564

Хасково - Стрелбище “Диана” - 0888806723

Ямбол - “При Карото” - ул. “Търговска” 130, 0887485146

Кубрат - “Йоги” - ул. “Оборище” 2, 0889445520

Шумен - “Булет” - бул. “Велики Преслав” 9, 0899030624

Раковски - “Ловно-рибарски магазин Раковски” - ул. “Михаил Добромиров” 43Б, тел. 0888568420

Кърджали - “Наслука” - ул. “Републиканска” 38, 0897810066

Свиленград - “Златният елен” - ул. “Неофит Рилски” 4, 0877 89 89 09

Разград - “Неломил” - бул. “Княз Борис” 61, 0878 119 736 / 0878 140 794

Велико Търново - “Black Powder” - ул. „Тодор Балина“ 11 А, 0882602828

Абонамент за бюлетин