Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Няма да удължават сезона за групов лов на дива свиня

Няма да удължават сезона за групов лов на дива свиня

vater Публикувана от vater | 05.01.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Няма да удължават сезона за групов лов на дива свиня

Сезонът за групов лов на дива свиня тази година няма да бъде удължаван, съобщи БНР.

Ловците трябва да знаят, че предстоящите почивни дни са последните, в които могат да излязат на излет и да упражняват хобито си .

Съгласно изискванията на закона груповият лов на дива свиня е разрешен до втората неделя на месец януари, ако няма издадена последваща заповед от Министерството на земеделието.

Към момента такава не е издавана, няма и сериозни причини, които да налагат за удължаване на срока за групов лов на дива свиня поради факта, че запасът на този вид в страната е силно намален – както от заболяването африканска чума по свинете, така и от отстреляните животни по време на ловните излети.

По данни на Агенцията по горите от началото на 2020 година до вчера са отстреляни почти 16 хиляди диви свине в страната, като това е два пъти по-малко, отколкото предишната година.

От Агенцията по храните пък отчитат, че само през ноември у нас са установени нови 31 случая на африканска чума по свинете.

Абонамент за бюлетин