Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Обединяват ДГС Лом и Монтана, както и Белоградчик и Миджур

Обединяват ДГС Лом и Монтана, както и Белоградчик и Миджур

vater Публикувана от vater | 16.09.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Обединяват ДГС Лом и Монтана, както и Белоградчик и Миджур

Обединение на четири държавни горски стопанства планира да извърши Северозападното държавно предприятие- (СЗДП) - Враца , съобщиха от институцията. Стопанствата в Лом и Монтана ще се обособят в едно звено, а в друго – тези в Белоградчик и Миджур.

Мотивите на ръководството на държавното предприятие, представени пред министъра на земеделието, са малкият горски фонд, ниските приходи от реализиране на дървесина и  високите разходи за издръжка на администрацията. Целта е след реформата да се оптимизират разходите и да се отделят повече средства за охрана на горските територии, за създаване и отглеждане на нови гори, обясняват от СЗДП-Враца.

Оттам уверяват че служители и работници няма да бъдат съкращавани. Офисите и административните сгради ще продължат да работят, така че всички граждани, включително и ловци, които са ползвали административни услуги, в т.ч. заверка на ловни билети, ще могат да го правят там, където им е удобно.

Промените ще влязат в сила от 1 октомври 2023 г.

СЗДП обхваща изцяло областите Видин, Монтана, Враца и Плевен и части от областите Ловеч и София. Простира се на 1 961 426 хектара, от които 512 022  са горски територии. В обхвата му след новото обединение ще има общо 21 държавни горски стопанства.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин