Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Болести по дивеча » Обучителен семинар за ловци на тема: Африканската чума по свинете и др. актуални болести по дивеча (ВИДЕО)

Обучителен семинар за ловци на тема: Африканската чума по свинете и др. актуални болести по дивеча (ВИДЕО)

vater Публикувана от vater | 14.01.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Обучителен семинар за ловци на тема: Африканската чума по свинете и др. актуални болести по дивеча (ВИДЕО)

Министерството на земеделието и храните проведе семинар/обучение на ловци за повишаване на квалификацията им по отношение африканската чума по свинете и други актуални болести по дивеча като трихинелоза, птичи грип, бяс, антракс и др.. Мероприятието се проведе на 12 и 13 януари в РИУ Правец.

Обучителния семинар бе открит от доц. Георги Костов заместник министър на земеделието и храните, който поздрави присъстващите ловци, директори, експерти и служители на ДЛС и ДГС и подчерта необходимостта всички заедно и отговорно да работят за превенцията и борбата с надвисналата опасност заразата АЧС да влезне на територията на страната ни. Мариана Николова правен консултант на "CIC - Световен център за обучение на ловци и опазване на дивата природа" обяви мероприятието за едно от първите в дейността на центъра, поздрави ловците и пожела успех на семинара.

В двата дни лекции изнесоха д.р. Петя Петкова - заместник изпълнителен директор на Българска агенция по безпасност на храните, д-р Цвятко Александров - дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните и контрол на фуражите“ към БАБХ и др. експерти и ветеринари от агенцията.

След лекциите се проведоха и активни дискусии в които активно участие взеха инж. Георги Младенов експерт координатор от НЛРС-СЛРБ, Румил Лачев от БЛРС и др. експерти и директори на ДЛС и ДГС.

Ловен портал БГ ЛОВ бе поканен да отрази семинара и представя на вашето внимание разширен и много полезен видео репортаж, който може да гледате тук:

Абонамент за бюлетин