Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Обвиниха баща и син в убийство на елен

Обвиниха баща и син в убийство на елен

vater Публикувана от vater | 19.03.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Обвиниха баща и син в убийство на елен

Баща и син от П. Тръмбеш са обвинени в бракониерство и възпрепятстване на служебно лице да извърши задълженията си по служба. Работата по случая е започнала още през май 2018 г., след като на 21 е бил получен сигнал в полицейското управление в П. Тръмбеш от ловен надзирател за намерено убито животно, елен, край Каранци. От проведените действия по разследването е установено, че извършители на деянието са 43-годишен мъж и непълнолетният му тогава син.

В хода на проведените процесуално следствени действия по образуваното досъдебно производство е установено, че бащата е предоставил не непълнолетния си син ловно оръжие и боеприпас за него, двамата са направили опит и да възпрепятстват ловния надзирател да изпълни задълженията си по служба и са му попречили да им задържи ловното оръжие, като са използвали за това сила и заплахи. Вчера двамата са привлечени, като обвиняеми, законно притежаваните им оръжия са иззети.

БГ ЛОВ припомня за бракониерството, четете тук: Задържани са бракониери, убили благороден елен

Абонамент за бюлетин