Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Оряховските ловци на война с пожарите, ще алармират ЕК за бездействието на органите в България

Оряховските ловци на война с пожарите, ще алармират ЕК за бездействието на органите в България

vater Публикувана от vater | 09.07.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Оряховските ловци на война с пожарите, ще алармират ЕК за бездействието на органите в България

Изх. № 22/09.07.2020

Гр. Оряхово

 

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КОМИСИЯТА ПО ГОРСКО СТОПАНСТВО КЪМ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ” - РАЗПЛАЩАТЕЛНА АГЕНЦИЯ ГР. СОФИЯ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА ГЕРБ ГР. СОФИЯ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА БСП ГР. СОФИЯ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ ГР. СОФИЯ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА ВОЛЯ ГР. СОФИЯ

 

ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Общото събрание на Ловно-рибарско сдружение „Сокол” – гр. Оряхово на свое заседание от 20.12.2019 г. взе решение да се запознаят всички държавни органи в тази държава – от Министър председател до директора на ДГС и началника на Противопожарна безопасност на местно ниво за беззаконието, което вилнее от години наред на територията на Горско стопанство – Оряхово във връзка с умишленото опалване на стърнищата и нивите след прибиране на реколтата.

Години наред пишем, молим, но глас в пустиня. Съгласно всички закони и разпоредби държавата има лостове, с които може да прекрати тези порочни умишлени палежи. Но, явно някой има полза това да не се извършва. Поради това се обръщаме и към Вас с молба – молим, помогнете ни. Ако и сега никой не ни чуе, сме готови да запознаем всички съюзи в света за това, че държавните органи едно говорят, а друго вършат.

Извинявайте за безпокойството, но вече няма накъде. Хвърляме сума пари за разселване на дивеч, плащаме баснословни суми за заверка на ловни билети и в крайна сметка нито можем да обогатим ловната фауна, нито пък ловците да ловуват и да се грижат за дивеча. Разчитаме на Вас, като се надяваме поне вие да ни помогнете. Моментът е настъпил. До една седмица, ако не се намесят държавните органи, полетата в нашите райони ще горят.

Надяваме се на Вас. Молим Ви.

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ НА ЛРД „СОКОЛ” – ГР. ОРЯХОВО

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

/Л. Стоянов/

Абонамент за бюлетин