Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Оряховските ловци с декларация отказват да събират умрели хищници

Оряховските ловци с декларация отказват да събират умрели хищници

vater Публикувана от vater | 16.04.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Оряховските ловци с декларация отказват да събират умрели хищници

Изх. № 17/15.04.2021 г. гр. Оряхово

 

ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА ИАГ - ГР. СОФИЯ

ДО ДИРЕКТОРА НА СЕВЕРОЗАПАДНО ПРЕДПРИЯТИЕ - ГР. ВРАЦА

ДО ДИРЕКТОРА НА РДГ - ГР. БЕРКОВИЦА

ДО ДИРЕКТОРА НА ДГС - ГР. ОРЯХОВО

 

ГОСПОДА,

ЛРД „Сокол” – гр. Оряхово ви уведомява, че в никакъв случай няма да изпълним заповед № РД 48-16/07.04.2021 на МЗХГ поради факта, че същата е немотивирана и не отговаря на никакъв здрав разум. А именно:

Ръководството на ЛРД „Сокол” – Оряхово, в което има специалист по лова, а и вие като специалисти в областта на ловното законодателство, знаете че лов на хищници се извършва или с групова национална хайка, или индивидуално със съответните разрешителни. В коя от двете хипотези да организираме отстрела на хищници, обхождане на полетата с цел установяване на умрели лисици и чакали.

Ние не сме самоубийци или нарушители на закона, за да хвърлим цялата ловна общоност в ЛРД „Сокол” – Оряхово да изпълни тази немотивирана и незаконосъобразна заповед. Смятаме, че или някой не знае ловното законодателство, или се подиграва с нас. Как 96 лисици и чакали ще се разпределят на 7 общини, изброени в заповедта от област Враца и защо не са включени общините Роман, Бяла Слатина и Мездра. Дали те са се справили с проблема.

И най-големият цирк – как ще заплащате убитите животни по 20 лв, а умрелите и сгазените – по 50 лв. Ами ние не сме толкова тъпи, ще минем с колите през тях и ще ги пишем умрели. Толкова ли е трудно да ги убием и оставим в полето да се вмиришат и тогава да ги закараме в горското.

И най-накрая трябва да получим някакви стикери знайно и незнайно защо.

Това е поредната подигравка, така както направихте с ямите и продължавате да ги проверявате. Като не спазвате закона, а там е казано, че при епидемиологична обстановка всички разходи са за сметка на държавата. Дайте ни парите и ние ще ви служим вярно. В противен случай ние отказваме да изпълняваме немотивирани и незаконосъобразни заповеди.

Горното на ваше внимание с най-голямо уважение и с очакване на писмен отговор за точни и ясни заповеди, които да отговарят на закона и точна и ясна мотивация.

ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ЛРД „СОКОЛ” – ГР. ОРЯХОВО

Четете още: Плащат за отстреляни или намерени мъртви лисици и чакали

Абонамент за бюлетин