Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Нарезно оръжие » Още по-лек и удобен Sako 85 Finnlight 2

Още по-лек и удобен Sako 85 Finnlight 2

vater Публикувана от vater | 22.04.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Още по-лек и удобен Sako 85 Finnlight 2

85 Finnlight е една наистина лека и надеждна карабина. Sako обаче искат повече, за това ни представят Finnlight 2. Модела е с приклад изработен от RTM фибростъкло и карбонов бединг за максимална лекота, здравина, стабилност и прецизност. За повече удобство Finnlight 2 е снабден и с регулируем подбузник. Ръкохватката и полуложата са с гумирани полимерни вложки, с текстура, за удобна работа и контрол.

Цевта, цевната кутия, спусковата скоба и дъното на пълнителя имат Cerakote покритие за максимална издръжливост на корозия. Студено кована, флутирана цев, без мерни прибори, в калибър .308 Win. с дължина 519 милиметра, резба за компенсатор и стъпка 1:11".

Затвора е с три бойни упора, спусъка е регулируем от 1 до 2 килограма, пълнителя е двуредов и с капацитет 5+1 патрона, цевната кутия има лястовича опашка за поставяне на мерни прибори. Предпазителя е двупозиционен и заключва, и затвора, който може да се освободи чрез бутона пред предпазителя.

В магазините на VIP Оръжейни комплекси за 4899,00 лв. В калибри 6,5x55 SE/ .270 Win./ .308 Win. и .300 Win. Mag.

Абонамент за бюлетин