Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » ЛОВНИ РАЗКАЗИ » От шепите на Господ

От шепите на Господ

vater Публикувана от vater | 13.11.2015
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

От шепите на Господ

Плача им бе влудяващ за сетивата!. Като че зомбирани дечурлига се кикотеха, току зад градината! Седях под стряхата у дома и се любувах на последните топли вечери въпреки, че нейде, в чистия въздух около мен, се чуваше остаряла цигулка на щурче. Луната удължаваше сенките на високите листенца на овошките и им придаваше отсечени форми. Кикота не спираше, дори се чуваха нови и нови гласове. Кръвожадната орда на чакалите се събираше за обсада..!Няколкото разходки, които направих по полето с кучетата ми, показаха бруталния мащаб на чакалските сборища и лисичи успешни засади. Полето бе осеяно с останки на зайци и фазани, а по брега на близкото езеро, патешки глави мамеха кучетата и морския бриз подмяташе трофейните пера на мъжкари! Направих няколко опита да се свържа с верните ми другари Славчо и Илко, също и с Жоро и Мартин, но както се оказа по-късно, те са опитвали същото, тъй като бяха чули омразния кръвожаден концерт! Събрахме се при мен и се разпределихме. Със Славчо и Илко се притаихме в края на един сух канал, който ни даваше чудесна възможност да държим под око почти цялото поле. В ляво от нас, на около 80м. бе края на гъста тръница, където често намирахме дупки със следи от хищници. Жоро и Мартин се разположиха на около 2км. от нас, където вардата им бе на сгодно място, в малка падинка, пред стълб за високо напрежение. Полето заглъхна и пуснах протяжните "заешки сълзи"! На 7-та минута в окомера се избистри мощна, със свирепа усмивка глава, която с устрем се понесе посока на звука. Резкия тътен от изстрела, като че ли отмести притъмнялата картина на вардата и само звучното "тууп.." подсказа сполуката ми! Чакала светкавично се прихлупи така, сякаш някой го изтри с добре навлажнена гъба от черна дъска..! В ляво от нас, от посоката на Жоро и Мартин се чуха два, почти едновременни изстрела, и по-късно се установи, че са паднали два чакала близо един до друг. За няма и 30мин. добихме добра слука на двете варди. Бе уникално дащна варда, тъй като за 3 часа всички ние успяхме да повалим 4 чакала и 2 лисици и то без да местим пусиите! Чакалите идваха един подир друг, сякаш и на Господ Бог му бе писнало от техните пълчища!

п.п. Казвам се Костадин Димитров Костадинов от гр.Айтос, обл. Бургас. От 7годишен излизам на лов и това е моето хоби! Обожавам лова на хищник, гъска, юрдек и гургулица. На 20г. съм, и до сега имам много отстреляни животни! Другарите ми в динамичния лов на хищници са: Славчо Николов, Илко Паскалев, Георги Чолаков и Мартин Иванов, също запалени по този лов, като мене! Ловуваме активно както с подвижна примамка, така и на стървилище, като ние много държим на качественото и прикритие! Ние смятаме, че всеки наричащ себе си ловец, трябва да води постоянна война с хищника!

Наслука

Звуци за лов на хищници чрез примамване може да изтеглите безплатно от ТУК

Абонамент за бюлетин