Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Отчитането на отстрела на дивеча, както и неговото планиране да стане електронно

Отчитането на отстрела на дивеча, както и неговото планиране да стане електронно

vater Публикувана от vater | 08.06.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Отчитането на отстрела на дивеча, както и неговото планиране да стане електронно

Отчитането на отстрела на дивеча, както и планирането на ползването да стане електронно.

Предложението беше обсъдено на широк форум, иницииран от Изпълнителна агенция по горите. Работната среща се проведе днес на територията на Държавно ловно стопанство - Тракия с участието на  ловни експерти от държавни ловни стопанства, регионални дирекции по горите, държавни предприятия, ловни и природозащитни организации от региона.

Дигитализацията ще изсветли ловната дейност, което ще доведе до решаване на множество проблеми, свързани с работата на ловните стопанствата и всички, стопанисващи дивеча. 

"Целта ни е лицата на професионалистите както в горската, така и в ловната дейност да станат публични и да бъдат мултиплицирани като добрия пример в районите, където има проблеми", заяви д-р инж. Александър Дунчев, изпълнителен директор на Агенцията по време на дискусията.

Целта на срещата е и обсъжданите предложения да станат част от стратегията за лова, която да бъде пътна карта и основа за промени на Закона за лова и опазване на дивеча в дългосрочен план.

Експертите обсъдиха актуални проблеми, включително и темата за достъп на всички заинтересовани страни до горските територии, управлявани  от държавните ловни стопанства.

Необходим е широк обществен диалог с всички заинтересовани страни и постигане на обществена подкрепа и консенсус при предприемане на ограничителни заповеди.

Да бъдат изготвени ясни и строги критерии, които да са в основата на издаването на ограничения за достъп, смятат експертите.

Абонамент за бюлетин