Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Откраднаха ловни пушки и пистолети от частен дом

Откраднаха ловни пушки и пистолети от частен дом

vater Публикувана от vater | 22.05.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Откраднаха ловни пушки и пистолети от частен дом в монтанско село

Пет ловни пушки и два пистолета със супресори към тях са били откраднати вчера от частен дом в село Габровница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на полицията в града.

Оръжието е собственост на местен жител на 68 години, който имал редовно разрешително за ползването му. Той лично съобщил за кражбата, като при оглед било установено, че за да се добере до оръжието, нападателят е разбил прозорец и две метални каси, в които се съхранявали пушките и пистолетите.

По случая е образувано досъдебно производство.

От полицейската дирекция съобщиха за БТА, че кражбите на оръжие са рядкост за региона, но често полицията открива незаконно притежавани самоделни пушки в частни домове в региона.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин