Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Откриха африканска чума при мъртва дива свиня в Серес

Откриха африканска чума при мъртва дива свиня в Серес

vater Публикувана от vater | 23.01.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Откриха африканска чума при мъртва дива свиня в Серес

Африканска чума по свинете беше открита от Атинския ветеринарен център в мъртва дива свиня в Петрициу на Община Синтики Серес, съобщиха от Министерството на развитието на селските райони и храните.

11.03.2023: Пролетна купа на Клуб "Българско гонче" 2023 - Изпитания за работа по глиган за всички породи ловни кучета

След заповедта на компетентния заместник-министър на развитието на селските райони и храните Симос Кедикоглу бяха активирани всички компетентни ветеринарни служби на регионалното звено Серес, като в същото време се планира да се вземат всички необходимите мерки за справяне със заболяването по отношение на свиневъдните обекти, разположени в обособената замърсена зона, интензивен пасивен надзор на диви и домашни свине в обособената заразена зона, пише "Труд".

Вирусът на африканската чума по свинете не се предава на хората и няма нищо общо с общественото здраве.

п.п. Снимката е примерна

Четете още: ЛОВНИ НОВИНИ

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

Абонамент за бюлетин