Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Откриването на лова на дива свиня в СЛРД „Сокол 1893” Пазарджик донесе много положителни емоции на ловците

Откриването на лова на дива свиня в СЛРД „Сокол 1893” Пазарджик донесе много положителни емоции на ловците

vater Публикувана от vater | 04.10.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Откриването на лова на дива свиня в СЛРД „Сокол 1893” Пазарджик донесе много положителни емоции на ловците

Положените усилия по опазване и стопанисване на дивеча дадоха резултата и на територията на дружеството се отстреляха общо 28 броя дива свиня.При това само 10 дружини имаха разрешителни за отстрел на едър дивеч.

Рекордьор е дружинка Боримечково, в двете групи на която бяха отстреляни общо 12 прасета.

Дружинка Щърково е само с три броя, но по прасета бяха произведени над  50 изстрела, по-голямата част от които неточни.

Дружинката от Церово повали 6 броя, а Левски – 3 броя.

Този резултат не е случаен. До момента наз 25 000 лева са дадени за подхранване на дивеча. Засилена е и охраната с назначаването на още един ловен надзирател.

С нетърпение очакват новия ловен уикенд ловците от Сарая, Сбор и Црънча, които единствени не отстреляха праса, като се надяват на поправителната сесия да постигнат високи резултати.