Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Нарезно оръжие » P-10 страйкъра на CZ

P-10 страйкъра на CZ

vater Публикувана от vater | 27.01.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

P-10 страйкъра на CZ

Разработката на CZ P-10 започва през 2014 година, а официално е на пазара от 2017 г.

С модела P-10 както повечето производители, така и Ceska Zbrojovka навлизат в пазара на така наречените страйкъри. Ергономиката на модела наподобява доста тази на добре познатия CZ75, като в комплекта има и заменяеми вложки за задната част на ръкохватката. Рамата е полимерна с така наречения CZ ъгъл, добра накадка за по-стабилен хват, както и накадка над спусковата скоба за палеца, снабдена и с релса за фенер. Спусковата скоба е достатъчно голяма за удобна работа с ръкавици. Бутона за пълнителя може да се обърне за лява и дясна ръка. За по-лесна работа с пълнители долната част на ръкохватката има вътрешен ъгъл наподобяващ фуния.

Затворен блок от неръждаема стомана с противикорозионно нитридно покритие и добре изразени серетации в предната и задната част. Двустранна затворна задръжка. Стоманени луминисцентни мерни прибори в триточкова система.

Спусъка ясен и отчетлив с къс ресет и тегло 2 до 2,25 кг. Метални пълнители с оранжев подавач. Разглобяването на P-10 става по същият начин както при Glock.

Моделът P-10F е с дължина на цевта 114 мм. и вместимост на пълнителя 19 патрона.

P-10C е с дължина на цевта 102 мм. и вместимост на пълнителя 15 патрона.

P-10SC е с дължина на цевта 114 мм. и вместимост на пълнителя 15 патрона.

P-10S е с дължина на цевта 90 мм. и вместимост на пълнителя 12 патрона.

Всички модели може да намерите в магазините на VIP оръжейни комплекси.

Абонамент за бюлетин