Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Пловдивските ловни дружини забогатяха, купуват и разселват в пъти повече дивеч

Пловдивските ловни дружини забогатяха, купуват и разселват в пъти повече дивеч

vater Публикувана от vater | 08.03.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Пловдивските ловни дружини забогатяха, купуват и разселват в пъти повече дивеч

Откакто Пловдивското Ловно Сдружение се отдели от НЛРС-СЛРБ, осезаемо нарастна бюджета на дружеството, респективно и на дружинките. Например ловната дружина от гр. Кричим за две години отчетоха ръст на финансите си от 3500 на 14400 лв. Освен това кричимските ловци увеличиха двойно броя на разселен дивеч и количеството на фураж за подхранване на дивеча в различните си ловни райони.

Паралелно с всичко това ловното сдружение с председател доц. Васил Паница отделя пари и за нови проекти за построяване на ловни домове.

На 07. Март 2020 г. кметът на Община Кричим - Атанас Калчев, председателят на Ловно сдружение "Сокол" гр. Пловдив - доц. Васил Паница (възложител) и управителят на фирмата изпълнител  "Евросистем" ЕООД - Адем Юсеинов, направиха първа копка на проекта за изграждане на нов ловен дом на кричимската ловна дружинка.

На церемонията участваха управителят на дружеството Катя Докторова, председателят на дружината Иван Черганов, секретарят Мехмед Рашидов и ловци членове на дружинката. Те пожелаха здраве и успех на хората, които ще участват в реализацията.

На добър път и Наслука.

Абонамент за бюлетин