Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Положителен вот за търговията с диви животни от Европейския парламент

Положителен вот за търговията с диви животни от Европейския парламент

vater Публикувана от vater | 09.06.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Положителен вот за търговията с диви животни от Европейския парламент

Брюксел, 9 юни 2021 г. - Устойчивата, законна и справедлива търговия с диви животни може да бъде мощно природно решение за посрещане на двойните предизвикателства на подобряването на поминъка в селските райони и опазването на биологичното разнообразие (IUCN).Въпреки това продължават опитите на организации за защита на животните да намалят или ограничат търговията с диви животни по идеологически причини. Това беше видно от проекторезолюцията на Европейския парламент относно Стратегията на ЕС за биологичното разнообразие до 2030 г., която призовава „за пълна и незабавна забрана на европейско ниво на търговия, износ или реекспорт в рамките на ЕС и към дестинации извън ЕС на слонова кост, включително „слонова кост преди конвенция“ и поиска „подобни ограничения за други застрашени видове“.

FACE с удоволствие съобщава, че на 8 юни 2021 г. мнозинството от членовете на Европейския парламент (336) гласуват в подкрепа на изменение (№ 24) за добавяне на думата „търговски“, гарантиращо, че текстът няма да ограничава законната и устойчива търговия с диви животни. Това ключово изменение гарантира, че съществуващата рамка за търговия с диви животни може да продължи за важни цели като наука, опазване, образование и изследвания.

FACE проследи преговорите по тази тема, започнали скоро след публикуването на Стратегията на ЕС за биологичното разнообразие до 2030 г. през май 2020 г. Председателят на FACE Торбьорн Ларсон подчерта важността на това гласуване, като заяви:

Европейският парламент изпрати силен сигнал, че не трябва да има неоправдани ограничения за търговията с диви животни, включително за движението на ловни трофеи“.

Той изрази подкрепата си към членовете на ЕП, които внесоха изменението и гласуваха за него. Той също така благодари на международните партньори на FACE, включително Международния съвет за опазване на дивеча и дивата природа (CIC), Safari Club International (SCI) и Северния алианс на ловците за важния им принос.

Превод: БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин