Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Ловни породи кучета » Полското ловно куче е официално признато от Кенъл клуба, става 223-тата порода в Обединеното кралство

Полското ловно куче е официално признато от Кенъл клуба, става 223-тата порода в Обединеното кралство

vater Публикувана от vater | 08.05.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Полското ловно куче е официално признато от Кенъл клуба, става 223-тата порода в Обединеното кралство

Полското ловно куче е официално признато от Кенъл клуба, става 223-тата порода в Обединеното кралство

В Обединеното кралство живеят стотици различни породи кучета - от дружелюбни голдън ретривъри до пухкави чау-чау.

Сега официално приветстваме нова порода в групата.

Полското ловно куче е признато от Кенъл клуба и ще бъде класифицирано в групата на ловните кучета в Регистъра на внесените породи.

По този начин породата става 223-ата, призната във Великобритания.

Полското ловно куче е среден по големина, по-лек тип ловно куче, първоначално отглеждано през XIII в. за лов в полската провинция.

Породата е известна със силното си обоняние и е описвана като изключително интелигентна и активна порода.

В продължение на векове тези кучета са били използвани за лов в дълбоките гори и суровите планини на Полша, където са били използвани за лов на дивеч като елени, сърни и диви свине, обяснява Континенталният киноложки клуб на своя уебсайт.

През 70-те години на миналия век полски развъдчик, ловец и кинолог на име Йозеф Павуслевич помага за усъвършенстването на породата и за приемането и в Полската киноложка асоциация, както и в Международната киноложка федерация.

„Породата остава популярна в родината си, както и в околните райони на Европа, където все още е едно от древните кучета за лов на всякакъв вид дивеч - от сърна до заек.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин