Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Полското правителство подписа договор с ловците за привличането им за военни цели

Полското правителство подписа договор с ловците за привличането им за военни цели

vater Публикувана от vater | 17.06.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Полското правителство подписа договор с ловците за привличането им за военни цели

Полското министерство на националната отбрана подписа споразумение с Полския съюз на ловците (PSU) за привличането им за военни цели. Това съобщи интернет порталът interia.pl.

„Искаме да използваме за целите на отбраната потенциала на ловци, които имат разрешително за оръжие и подходящо обучение“, казва  ръководителят на на отбранителното ведомство и  вицепремиер Владислав Косиняк-Камиш. Според него подписването на такова споразумение е „много важен момент за полските въоръжени сили, за Министерството на отбраната и за сигурността на полската държава“. Според съсловната организация, сега в Полша има 126 хиляди официално регистрирани ловци.

Броят на огнестрелните оръжия в населението нараства от година на година, достигайки ниво от 843 755 единици през 2023 г. През миналата година разрешителни за купуване на пушки и пистолети са получили 40 867 души.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин