Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Повече от 650 проверки за нарушения на ЗЛОД в РДГ София от началото на 2021 г.

Повече от 650 проверки за нарушения на ЗЛОД в РДГ София от началото на 2021 г.

vater Публикувана от vater | 11.01.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Повече от 650 проверки за нарушения на ЗЛОД в РДГ София от началото на 2021 г.

Повече от 650 проверки за нарушения на Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча са извършили екипите на Регионална дирекция по горите - София от началото на 2021 г.

Повече от 650 проверки за нарушения на Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча са извършили екипите на Регионална дирекция по горите - София от началото на 2021 г. Проверени са общо:43 обекти за търговия и преработка на дървесина,13 сечища, 104 бр. превозни средства, транспортиращи дървесина, 505 ловци и риболовци. Започнати са 10 административно-наказателни производства.

Незаконна сеч в размер на общо 36,4 куб.м, в два подотдела, държавна и частна горска територия, за които не са издавани позволителни за сеч установиха горски инспектори от Регионална дирекция по горите – София при проверки на територията на дирекцията през изминалата седмица. Нарушението е установено в землището на с. Градец, общ. Костинброд, където проверяващите направили проверка след получен сигнал.

Друга проверка на частна горска територия в землището на с. Широки дол, общ. Самоков установила сеч, преди да е влязло в сила позволителното за сеч, както и сеч на немаркирани 21 броя дървета. Издадена е заповед на директора на РДГ за обезсилване на позволителното за сеч.

И по двата случая са започнати административно-наказателни производства.

Четири акта са съставили горските инспектори при инспектиране на обекти за съхранение и преработка на дървесина. Собствениците на три от обектите са санкционирани за това, че не съхраняват записи от системата за видеонаблюдение. Глоба е наложена и за липса на информация в електронния дневник. Актове са наложени и на три физически лица за транспортиране и добив на незаконна дървесина.

Абонамент за бюлетин