Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Повече от петстотин деца от столични училища участват в кампанията на ИАГ „Лесовъд за един ден“

Повече от петстотин деца от столични училища участват в кампанията на ИАГ „Лесовъд за един ден“

vater Публикувана от vater | 22.04.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Повече от петстотин деца от столични училища участват в кампанията на ИАГ „Лесовъд за един ден“

Повече от петстотин деца от столични училища и детски градини са заявили участие да се включат до края на учебната година в кампанията „Лесовъд за един ден“, която Изпълнителна агенция по горите провежда вече пета поредна година. Днес събитието се състоя в дендрариума на Лесотехническия университет и беше посветено на Деня на земята. Това беше и насоката на лесовъдските игри с акцент върху това, че всички живи същества имат незаменима стойност и всеки вид има уникална роля в сложната мрежа на живота.   

„От тези деца ще зависи бъдещето на природата и гората и е изключително важно да отговорим на нарастващия им интерес към заобикалящата ни естествена среда. Инициативата е много успешна и благодарение на усилията на нашите колеги от структурите на Агенцията и държавните предприятия тя доби популярност в цялата страна. Доказва го и големият брой участници, които само по време на Седмицата на гората бяха повече от 3000 деца в цялата страна.“ Това каза д-р инж. Ани Петракиева, експерт в Изпълнителна агенция по горите и преподавател по „Горска педагогика“ в Лесотехническия университет.

Успехът на лесовъдските мероприятия до голяма степен се дължи на интересните и разнообразни интерактивни, образователни похвати, използвани в Горската педагогика. Лесовъдите, преминали курса прилагат методиката чрез разнообразни игри, викторини и занимания на открито, които представят растителното и животинско разнообразие на българските гори, както и богатството от екосистемни ползи, които те ни предоставят.

Абонамент за бюлетин