Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Председателят на СЛРД "Сокол 1893" Пазарджик отстреля вълк точно на гергьовден

Председателят на СЛРД "Сокол 1893" Пазарджик отстреля вълк точно на гергьовден

vater Публикувана от vater | 09.05.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Председателят на СЛРД "Сокол 1893" Пазарджик отстреля вълк точно на гергьовден

Председателя на СЛРД Сокол 1893” – Пазарджик Евгени Абаджиев отстреля на 06.05.2017 година в ДУ „Студен Кладенец” 38 килограмова вълчица. Тази слука се осъществи по покана и със същественото съдействие на директора на стопанството Георги Шереметев, който води борба с хищниците, за да запази популацията на елен лопатар в района.

12 безсънни нощи и закупуването на модерно оборудване бяха необходими на ловеца за да осъществи желанието си да се сдобие с трофей на вълк.

Събитието беше ознаменувано с ритуал по почитане на душата на убитото животно - Ритуално задиране на животното под звуците на оркестър , барбекю и отбрани питиета. В присъствието на много ловни другари, Сърцето на убитото животно бе подготвено да бъде изядено от ловеца , за да се прелее силата и хитростта му в тялото на човека, който го е отстрелял.