Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Преглед на паднали рога от благородни елени ще има тази неделя в Градище

Преглед на паднали рога от благородни елени ще има тази неделя в Градище

vater Публикувана от vater | 19.04.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Преглед на паднали рога от благородни елени ще има тази неделя в Градище

Безплатно и свободно събитиев Градище ще има тази неделя от 11 часа.Ако се вълнувате от популацията на благороден елен, ще можете да се срещнетеи с представители на Държавно горско стопанство - Габрово, природолюбители и ловни специалисти, които ще направят преглед на падналите еленови рога. Важно е да се отбележи, че това не са рога от убити животни, а естествено паднали и събрани от горите.

Благородните елени сменят своята корона всяка година през месеците февруари и март. Тя пораства отново бързо след това, но рогата могат да дадат много информация за здравето на елените, храната, до която имат достъп, възрастта им, броят им, че дори и понякога за тяхната съдба – срещали ли са се с хищници, спорили ли са с други мъжки и т.н.

Събитието ще се състои на поляната в Градище на 21 април, неделя, от 11 часа. Естествено то е безплатно и всички любители на чистия въздух и природата са добре дошли.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин