Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Нарезно оръжие » Прецизен лов със Sig Sauer Cross и Zeiss V8 от ВИП Оръжейни Комплекси

Прецизен лов със Sig Sauer Cross и Zeiss V8 от ВИП Оръжейни Комплекси

vater Публикувана от vater | 04.10.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Прецизен лов със Sig Sauer Cross и Zeiss V8 от ВИП Оръжейни Комплекси

SIG Sauer CROSS Born and Raised 6.5 Creedmoor

През 2020 г. SIG Sauer CROSS получи престижното отличие ICA - (Industry Choice Awards), което е признание от конкуренцията в Щатите за огромен принос към оръжейната индустрия. Карабината е създадена изцяло в Ню Хемпшър с участието на ловци, военни снайперисти и стрелци състезатели. В резултат имаме болтова ловна карабина с отлично представяне на стрелбището.

SIG Sauer CROSS Born and Raised е болтова карабина в калибър 6.5 Creedmoor идеална за лов на големи дистанции. Студено кована стоманена цев с дължина 610 мм. и стъпка на нарезите 1:8, снабдена с резба за супресор 5/8-24. Алуминиева цевна кутия с противокорозионно покритие Cerakote Elite и Picatinny релса. Полуложата е с M-LOK релса за допълнителни аксесоари. Сгъваемият приклад е със стоманена рамка и регулируеми задтилък и набузник. Предпазителя е двустранен, палеца за освобождаване на пълнителя е в предната част на спусковата скоба. Ергономична полимерна ръкохватка с накадка за по- добър хват. Двустъпков прецизен Match спусък и 5 заряден полимерен пълнител тип AICS

Оптика ZEISS RS V8 2.8-20x56 Ill. 60 ASV-H D30mm

Zeiss V8 осигуряват повече успешни попадения по време на лов от всека друга оптика на Zeiss благодарение на комбинацията от усъвършенстваните функции и перфектното им взаимодействие. С пропускливост на светлина от 92%, диаметър на тръбата 30 мм. и диаметър на предната леща 56 мм. оптиката позволява ясен образ и при здрач. Системата Ultra-FL комбинира лещи от флуоридно стъкло SCHOTT позволяващи идеални яркост, контраст и детайлност дори в най- суровите условия. Покритието Zeiss T* добавя добрите яркост и контрас при ниска осветеност. Хидрофобното покритие LotuTec® отблъсква вода, влага и прах от лещата и позволява по- лесно почистване.

При V8 подсветената скала 60 във втора фокална равнина има 3,3 мм. покритие на целта на 100 метра, което позволява невероятна прецизност на големи разстояния дори и при малки цели. Интензитета на подсветката се управлява чрез мултифункционален бутон, който предлага бърза и лесна работа дори с ръкавици. Освен това подсветката се изключва автоматично когато не се прицелвате, а когато се прицелвате се включва автоматично. Освен че спестява батерия това ви дава възможност да се фокусирате директно върху целта без да се занимавате с включване на подсветката, което може да отнеме ценни секудни точно когато не трябва. Снабдена с балистичен коректор ASV-H модела Zeiss RS V8 2.8-20x56 е идеален избор за лов от чакало или алпийски лов на средни дистанции.

Можете да откриете тази прецизна комбинация в магазините на ВИП Оръжейни Комплекси.

Абонамент за бюлетин