Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Нарезно оръжие » Прецизност и сигурност на -15% промоция с Tikka и Meopta!

Прецизност и сигурност на -15% промоция с Tikka и Meopta!

vater Публикувана от vater | 18.10.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Прецизност и сигурност на -15% промоция с Tikka и Meopta!

Само до 31.10.2022 г. Tikka T3x RoughTech 6,5 Creedmorи Meopta Optika6 2,5–15×44 BDC Dichro намалени на -15% в комплект.

Карабина на финландската фирма Tikka, модел T3x RoughTechв калибър 6,5 Creedmor. Свободно плаваща, студено кована и флутирана цев с дължина 620 милиметра и стъпка на нарезите 1:8", снабдена с дулен спирач- компенсатор на резба 5/8x24.

Tikka T3x Roughtech се различава от стандартната Т3x Lite с интересни промени и технологии. Прикладът и полуложата са изработени от полимер с изцяло грапава повърхност за сигурно боравене при всякакви условия. В приклада има вложка от пяна, която намалява звука създаван от приклада при изстрел. Пистолетната ръкохватка е сменяема, което дава възможност за промяна на ъгъла ѝ. Това позволява множество позиции на стрелба. Налице са гнезда QD за поставяне на ремък. Задтилъкът използва нова технология за обиране на отката, която дава възможност на стрелеца да се концентрира върху точността на изстрелите. По-широкият порт за изхвърляне на гилзи предоставя безпроблемна работа.

Уголеменото топче за затвора прави използването на карабината още по-лесно и удобно. В горната част на цевната кутия има допълнителни отвори за винтове, които позволяват стабилно закрепяне на монтажи за мерни прибори. Едностъпков прецизен спусък с къс ход и флутирани затвор с два бойни упора. Полимерният пълнител е едноредов и 3-заряден. Стоманената откатна вложка намалява деформацията до минимум дори при по-големи калибри и разпределя енергията за повече удобство при стрелба.

Оптика на чешката фирма Meopta, модел Optika6 с увеличение 2,5–15×, диаметър на предната леща 44 мм и BDC Dichro скала във втора фокална равнина с подсветка. Изработена от цяло парче алуминий за отлична здравина и издръжливост. Отличава се с прецизни настройки по вертикалата и хоризонталата, диоптричен коректор и ниско тегло.

Корекциите от 0,25 МОА за клик могат да бъдат нулирани, за да не действате на базата на догатки, когато сте на ловното поле. Корекцията на страничния паралакс позволява да се фокусирате при стрелба на далечни разстояния, за да няма съмнение, че ще ударите право в целта. Прецизно изработените лещи осигуряват отлична пропускливост на светлина. Върху всички оптични повърхности въздух-стъкло е нанесено патентовано многослойно покритие MeoBright 5501, което елиминира отблясъците и отраженията и осигурява водеща в индустрията пропускливост на светлина от 99,8%. Покритието MeoShield защитава външните повърхности на лещите и осигурява повишена устойчивост на надраскване или износване при екстремни условия. MeoShield отговаря на военните спецификации за издръжливост и твърдост на повърхността.

Осветената скала BDC Dichro е с висока разделителна способност. Потребителят може да избира между осем настройки за интензитет на скалата, предназначени за условия от изключително слаба светлина до ярка дневна светлина. Междинните позиции между всяка настройка позволяват на потребителя бързо да намери предпочитаната настройка за осветяване. За разлика от стандартните черни скали тук страничните линии са прозрачни и вътрешността оцветява различно според светлината и цвета на обекта.

Възползвайте се от -15% намаление при взимане в комлект от магазините на ВИП Оръжейни Комлекси до 31.10.2022 г.

Абонамент за бюлетин