Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Нарезно оръжие » Първата хибридна карабина от Sako - S20

Първата хибридна карабина от Sako - S20

vater Публикувана от vater | 27.10.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Първата хибридна карабина от Sako - S20

S20 е най-новият модел от Sako, с който от фирмата целят да предоставят първата хибридна карабина. Всичко започва с алуминиевото анодизирано шаси, което предоставя лека и солидна основа. Стоманената цевна кутия е фиксирана за шасито с V- образна бединг система и има интегрирана Picatinny релса.

https://www.youtube.com/watch?v=fcfG1bpkxxI

Затвора е изработен от неръждаема стомана с 3 бойни упора и предпазител за бойната игла с подобрен дизайн, който физически блокира достъпа на иглата до капсула. Карабината е хибридна защото позволява бърза и лесна смяна на приклада и полуложата, като за момента от Sako предоставят два комплекта: приклад за лов и приклад за прецизна стрелба.

Ловният приклад е с ергономична форма, ръкохватка тип Thumbhole, набузник с един бутон, който бързо и лесно се регулира с една ръка, задтилък със спейсъри за регулиранe на дължината и QD гнезда за ремък от двете страни каквито има и на полуложата.

Прикладът за прецизна стрелба има M-LOK позиции за аксесоари в долната част, регулируем задтилък, регулируем набузник и QD гнезда за ремък от двете страни. Полуложата има M-LOK позиции за аксесоари от 3 страни и QD гнезда за ремък от двете страни. И двата приклада са изработени от полимер като на ръкохватката и полуложата имат гумирани вложки за по- добър хват.

https://www.youtube.com/watch?v=ZUSy6BZ0zOw

Спусъка е регулируем 1-2 килограма, но освен това може да бъде преместен с 3 мм. назад и 4 мм. напред.

https://www.youtube.com/watch?v=bROwq6cAMeY

Стоманената цев с точност под 1 МОА е студено кована и флутирана с резба за супресор или компенсатор. Двуредовите пълнители са произведени от полимер подсилен с фибростъкло. Дизайна на пълнителите позволява безпроблемна работа с патрони по-дълги от стандартните, което прави Sako S20 наистина добър избор ако се занимавате с Reloading. Хибридният дизайн на карабината позволява бързо и лесно да смените приклада без да се налага прострелка на оптиката.

С всичко това S20 ви дава възможност да имате точно каквото ви трябва независимо от това дали отивате на ловното поле или стрелбището. Скоро в магазините на VIP Оръжейни комплекси. https://guns.bg/AllShops

Абонамент за бюлетин