Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ранен глиган и ловец на кълбета след 3 изстрела (снимки)

Ранен глиган и ловец на кълбета след 3 изстрела (снимки)

vater Публикувана от vater | 21.11.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ранен глиган и ловец на кълбета след 3 изстрела (снимки)

Случката се разиграва в местност ,,Левища’’ в ловище 2 на ЛД ,,Грохотно’’ в първата преследван от кучетата, по стар дърварски път глиган изкача фронтално срещу поста на председателят на дружинката С.Бодуров, той произвежда два изстрела, като с единия ранява прасето, но не смъртоносно. Ранения и разярен глиган светкавично атакува ловеца, като с удар със зурлата го поваля на земята. Стрелеца прави няколко кълба около 5-6 метра, но съумява много бързо да презареди и да произведе трети изстрел с който да отклони животното. Кучетата настигат глигана и успяват да го отдалечат от ловеца. Раненият е ловувал с комбинирано оръжие в кал. 30-06 и гладкоцевен куршум тип бренеке.

Надеждност и стил в Лимитирана серия - Benelli Endurance BE.S.T.

В същата гонка на 4 пусии настрани, след около 10 минути излиза група диви свине около 20 на брой и след 5 изстрела гостът от съседната дружинка Девин 2, Антон Георджиев успява да свали 2 броя.

След преследване раненият глиган не е намерен, а пострадалият ловец е закаран с бърза помощ до Пловдив за операция.

Автор: Дериян Антов

Четете още: ЛОВНИ НОВИНИ

BLACK ZARIMEX – Най-чаканите намаления от годината

Абонамент за бюлетин