Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Remington обяви възобновяване на производството на огнестрелни оръжия. Първата линия за сглобяване ще бъде на най-емблематичното оръжие на компанията

Remington обяви възобновяване на производството на огнестрелни оръжия. Първата линия за сглобяване ще бъде на най-емблематичното оръжие на компанията

vater Публикувана от vater | 08.02.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Remington обяви възобновяване на производството на огнестрелни оръжия. Първата линия за сглобяване ще бъде на най-емблематичното оръжие на компанията

През последните няколко години ловци, стрелци и ентусиасти са гледали сагата на компанията Remington Firearms. Наблюдавахме ги как обявяват несъстоятелност и последвалия търг, който разпределя активите им на участника с най-висока цена.

Изглежда обаче, че сагата приключва, тъй като огнестрелните оръжия, изписани с името Remington, ще продължат производството си в историческия им завод Ilion, NY.

Според Shooting Illustrated на NRA е одобрен Федералният лиценз за огнестрелно оръжие на Roundhill Group (FFL) и вече могат да започнат да произвеждат оръжия под марката Remington.

Roundhill Group придоби всички патенти, свързани с огнестрелното оръжие Remington, с изключение на активите на Marlin, които бяха закупени от Ruger. Сега, след като FFL одобри, те планират да започнат производството на 1 март 2021 г. с 200 служители, които се връщат на работа.

На въпрос кое оръжие би било първото произведено от Roundhill Richmond Italia,компанията отговаря„Ще бъде 870, то ще бъде №1“, те също обещават да изпратят снимки на номер 1, преди да излезе през портала на фабриката.

Добре е да видим емблематична марка и пушка, която се завръща. Пожелаваме на новото ръководство късмет и се надяваме да произвеждат качествени огнестрелни оръжия, на които ловците и стрелците ще се радват през следващите години.

Remington фалира, разпродават активите на 200 годишната компания!

Абонамент за бюлетин