Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Интервю на... » Роберт Атанасов: Григор Гогов е с отлична репутация в България и чужбина в сферата на ловното дело

Роберт Атанасов: Григор Гогов е с отлична репутация в България и чужбина в сферата на ловното дело

vater Публикувана от vater | 17.06.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Роберт Атанасов: Григор Гогов е с отлична репутация в България и чужбина в сферата на ловното дело

Интервю на Ловен портал БГ ЛОВ:

Роберт Атанасов е издател на списание “Български Ловецъ”, продуцент и водещ на телевизионното предаване “Време за лов” и професионален ловец, който организира ловни експедиции по света и в България. Роберт е експерт по балистика и многократно, е завоювал медали и титли по прецизна снайперова стрелба. Бил е в управителния съвет на федерацията по стрелба с лък и е почетен вицепрезидент на европейската асоциация на ловните журналисти.

Въпрос: На 24.06.2017 година предстоят избори за нов председател и управителен съвет на НЛРС-СЛРБ. Как виждате бъдещето на Националната ловна организация след тази дата?

Роберт Атанасов, отговор: Ловната ни организация има голям потенциал в условията на демократичното ни общество. Според мен една от основните задачи, които трябва да се поставят е работата сред младите и като казвам това имам предвид децата и учениците. Ще попитате защо. Смятам, че каквито и реформи да се направят и каквито и усилия да се положат от организацията за овладяване на един или друг проблем, то ако нямаме последователи, които от най-ранна възраст да приемат лова като нещо естествено, с което идва и отговорност по съхранението на запасите, то ще постигнем много малко. В момента върлуват /ще използвам точно тази дума/ псевдо зелени организации с неясни цели и идеи, които в голяма степен противоречат на природните закони. Те посяват своите идеи сред неосведомените младежи и деформират представата им за дивата природа. Наред с това децата ни са изложени на пагубното въздействие на електрониката - като директно облъчване и като умишлено дезинформиране по въпросите за дивата природа. Необходимо е повече от всякога опитни ловци да започнат работа за образоване на младото поколение. Нашата ловна организация трябва да създаде следващото поколение ловци, за да има приемственост.

Въпрос: На този етап официалните кандидати за председател на НЛРС-СЛРБ са следните:
Григор Гогов
Георги Тошев
Васил Василев и
Веселин Симеонов
Коя е най уместната кандидатура, която отговаря на вашите виждания за бъдещето на съюза и защо?


Роберт Атанасов, отговор: Познавам господин Гогов още от времето, когато беше директор на ловно стопанство “Черни Лом”. Още тогава забелязах с какъв престиж се ползваше сред чуждестранните ловци. Това, което ме впечатли още повече, че той напълно бе овладял бракониерството в района на Попово, където е резервоарът на най-ценните български елени. Г-н Гогов е в състояние да създава и ръководи отлично балансирани екипи и да изважда максимума на човешкия ресурс, защото е добър психолог и специалист. Той е с отлична репутация като кадър в България в сферата на ловното дело. В чужбина той е известен като един от най-големите специалисти и коректни партньори в сферата на лова.

Вероятно и останалите кандидати са достойни претенденти и заслужават доверие, но тях познавам по-слабо и не бих си позволил да говоря за техните качества.

Въпрос: В световен мащаб, ловците са подложени на изключителен натиск за ограничаване правото им на лов. Каква е според вас ролята на националната ловна организация за отстояване на изконните права на българските ловци?

Роберт Атанасов, отговор: Вече засегнах част от работата, която трябва да се свърши сред младото поколение в директен контакт. Да се ходи в училища и да се изнасят лекции, е един от методите. Като организация ние имаме и още един ресурс и той е медийния. Смятам, че трябва да се засилят медийните изяви, с цел разясняване мисията на ловците и туширане на негативните настройки на обществото. Някои тематични сайтове и печатни ловни издания, могат да допринесат за това. Имиджът на ловеца трябва да се промени в общественото пространство. Той не трябва да е врагът - убиец на дивата природа, а този който е най-добрият и приятел, поддръжник и ползвател. Именно като ползвател ловецът е и неин пазител и допринася за хармоничното разпределение на ресурсите.

Паралелно с това, освен навън тази медийна политика трябва да е насочена и на вътре към нашите членове. Не бива да допуснем да изглеждаме като демагози - да говорим едно, а да правим друго. Задачата на организацията и обвързаните с това медии, е да превъзпита своите редици и да отстранява слабите звена с назидателна цел. Ако искаме да се радваме не само ние, но и следващите поколения на огромната привилегия да бъдем ловци, ни предстои наистина много работа, която ръководството, медиите и редовите членове трябва да изминат.

БГ ЛОВ

Бернар Лозе подкрепи инж. Григор Гогов за председател на НЛРС-СЛРБ (снимки)

Роберт Атанасов и "Български ловець" подкрепиха инж. Григор Гогов за председател на НЛРС-СЛРБ

Предизборна платформа на кандидата за председател на УС на НЛРС-СЛРБ - инж. Григор Гогов и неговия екип

Евгени Абаджиев: Безспорно най-подходящ за председател на НЛРС-СЛРБ е инж. Григор Гогов

Абонамент за бюлетин