Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Министър Порожанов откри лова на яребици в ловна дружина Говедаре към СЛРД „Сокол1893“ Пазарджик.

Министър Порожанов откри лова на яребици в ловна дружина Говедаре към СЛРД „Сокол1893“ Пазарджик.

vater Публикувана от vater | 02.10.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Министър Порожанов откри лова на яребици в ловна дружина Говедаре към СЛРД „Сокол1893“ Пазарджик.

Този ден беше специален, защото от 15.09.2017 г. след 7 години ходене по мъките, групата от село Говедаре придоби статут на дружина и то изцяло със съдействието на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и директора на Изпълнителната Агенция по горите инж. Григор Гогов.

На събитието присъстваха и главният секретар на министерството Георги Стоянов, представителят на България в Общоевропейската Прокуратура Камен Михов, Директорът на Горско стопанство – Пазарджик Гаврил Рангелов, Върховният съдия Николай Гунчев и Председателят на СЛРД „Сокол 1893“ – Пазарджик и на Инициативния комитет за защита на правото на лов на българските ловци – Евгени Абаджиев.

По време на инструктажа преди лова председателят на дружината Стефан Павлов благодари на г-н Порожанов и екипа му за съдействието и отбеляза факта, че министър никога не е стъпвал в това село и това е исторически момент.

Екипът на министерството също благодари за поканата и обеща да подкрепя ловците в техните инициативи.

Ловът премина с променлив успех, но в дружеска атмосфера, като единодушно бе мнението, че общуването с природата в компанията на верни другари е по-важно от материалните измерения на лова.

За хората от селото и ловците този ден се превърна в един незабравим празник.

Остана и изводът, че когато държавната администрация работи за хората, те се отблагодаряват с любов и признателност.

БГ ЛОВ