Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » С четири трофея ще участва СИДП на световното ловно изложение в Будапеща

С четири трофея ще участва СИДП на световното ловно изложение в Будапеща

vater Публикувана от vater | 26.03.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

С четири трофея ще участва СИДП на световното ловно изложение в Будапеща

С четири трофея смята да участва СИДП на световното ловно изложение през септември месец в унгарската столица Будапеща. Страната ни ще има собствен щанд, като на него предприятията ще покажат елитни трофеи отстреляни през последните години и ще запознаят посетителите с възможностите за лов и почивка в България.

Североизточното държавно предприятие ще се представи със сръндака от ДЛС-Тервел, на който предстои международна оценка, а очакванията са този трофей да бъде в топ 10 на световната класация за този вид. На изложението ще бъдат показани и два благородни елена отстреляни в ДЛС-Черни Лом, както и трофей от изключителен глиган добит в ДГС-Върбица.

Експертите от СИДП се надяваха международната оценка на сръндака от Тервел да бъде направена през месец май на изложението в немския град Дортмунд, но за съжаление COVID 19 отложи и това събитие.

Абонамент за бюлетин