Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Скъсаха 60% от явилите се на изпит кандидат-ловци в старата столица

Скъсаха 60% от явилите се на изпит кандидат-ловци в старата столица

vater Публикувана от vater | 28.06.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Скъсаха 60% от явилите се на изпит кандидат-ловци в старата столица

Изключително слаби резултати показаха 60 процента от мераклиите да завършат тазгодишния курс за подготовка на бъдещи ловци, организиран от сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново.

Изпита по теория издържаха едва 13 от общо явилите се 33-ма души.

От сдружението коментират, че досега не е имало година с такъв нисък процент на успели. Броят на допустимите грешки, за да минат нивото, е многократно надхвърлен от мераклиите да станат авджии.

По отношение на изпитването, касаещо стрелба по панички и бягащ глиган, преминалите безпрепятствено през теоретичния тест показаха много добри умения.

По традиция кандидатите да завършат курса обикновено са млади хора, наследници на дългогодишни ловци, решили да продължат фамилната традиция.

Тази година записалите се жени бяха две, но те пък не се явиха на изпитите.

Галина ГЕОРГИЕВА/https:/borbabg.com

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин